Spelenkermis

De kinderen kunnen of in een bepaalde volgorde of naar keuze de verschillende attracties (kraampjes) aflopen. Scoren is niet belangrijk, wel het plezier, dat beleefd kan worden aan de activiteiten.

De kinderen hebben een kaart bij zich, waar de onderdelen op vermeld staan. Als een kind een onderdeel gehad heeft, dan wordt dat afgestreept. Op zich is het geen bezwaar als kinderen sommige onderdelen dubbel doen. Dat geldt wel bij die onderdelen, waar men wat kan krijgen, zoals de grabbelton en de limonade-stand.

Ter afsluiting van het spel kunnen de hoogste (of uitzonderlijkste) scores per onderdeel bekend worden gemaakt. Hier kan eventueel een kleinigheidje voor worden uitgeloofd.

Variatie: kinderen maken in kleine groepjes (max. 4) hun eigen attractie. Ze kunnen kiezen uit het aanbod, dat de leiding voorschotelt of zelf iets verzinnen. Belangrijk is dan wel een goede introductie van de leiding. In de ochtenduren kunnen de groepjes aan hun attractie werken en hun eigen attractie uittesten.
’s Middags kan de helft van de groep langs de attracties van de andere groepen. De kinderen krijgen speelgeld mee om voor de attracties te betalen. Bij hun eigen attractie kan geld worden verdiend. Ook dat geld kan weer uitgegeven worden aan bezoeken van andermans attracties.

Spelbeschrijving