Postbodespel

Het doel van het spel is om zo veel mogelijk ansichtkaarten bestellen. Het aantal deelnemers is onbeperkt.
Benodigdheden: Ansichtkaarten – ongeveer 20 per deelnemer en brievenbussen. Er zijn evenveel brievenbussen als adressen. Elke brievenbus heeft een opschrift met het adres.
Voorbeeld: een adres is Emmen, dus een brievenbus heeft dan een opschrift met Emmen. Voor de brievenbus gebruik je een lege schoenendoos, als het eventjes kan rood geverfd en met fraaie opschriften!
Duur van het spel: ongeveer 45 minuten
Verloop van het spel: De brievenbussen worden uitgezet in het beboste terrein waar gespeeld kan worden. De bussen mogen wel iets verstopt zijn. Ze moeten echter wel altijd zichtbaar zijn. Het postkantoor is het centrale punt aan de rand van het terrein. Vanuit het postkantoor moeten de ansichtkaarten besteld worden. De postbodes (deelnemers) staan bij het postkantoor. Zij vullen hun naam in op de plaats van de afzender. Zij moeten dan de ansichtkaarten (één voor één) gaan bestellen in de juiste brievenbus. Als de kaart besteld is, komt de postbode terug naar het postkantoor en krijgt een nieuwe kaart. Op deze kaart wordt zijn naam weer ingevuld. Deze nieuwe kaart kan dan weer besteld worden. Zo gaat het spel steeds verder totdat alle kaarten bezorgd zijn. Dan wordt geteld welke postbode de meeste kaarten bezorgd heeft.