Accommodaties

In Nederland, maar ook daarbuiten kun je veel groepsaccommodaties huren, waar je met je groep een weekendje of een week kunt bivakkeren. Bij ondersteuningsorganisaties, VVV’s en op internet zijn voldoende adressen beschikbaar.

Als je een accommodatie wilt huren, ben je in ieder geval afhankelijk van het budget dat je daar voor hebt. Dit bedrag is mede afhankelijk van het bedrag (kampprijs), datje berekent aan de deelnemers.

Je kunt de accommodaties in een aantal categorie├źn verdelen:

Kampeerboerderijen – Al dan niet met veel luxe. De eigenaar woont op het bedrijf en kan je zo nodig met raad en daad bij staan.
Scouting-accommodaties of blokhutten van Jong Nederland – Dit zijn vaak gezellige blokhutten; een minimum aan sanitair is meestal wel aanwezig. Verder is er niet veel luxe. De ligging is over het algemeen gunstig. Bij de meeste scouting-huizen moet je eigen pannen, kookgerei, borden, bestek, e.d. meenemen. Bedden zijn daar over het algemeen ook niet aanwezig.
Vakantiehuizen – Deze hebben vaak meer luxe dan bovengenoemde twee soorten, maar zijn daardoor ook iets duurder.
Kampeerterreinen – Hier moet je dan natuurlijk wel met tenten op gaan staan. Voor oudere deelnemers is een tentenkamp een leuke vakantie. Er zijn organisaties (YMCA Nederland en de Paasheuvel-groep) die volledig ingerichte groepskampeerterreinen beschikbaar hebben.

Je kunt ook nog een keuze maken uit
(Volledig) verzorgd
Zelfverzorging – Bij deze categorie moet je zelf je potje klaarmaken. Houd er rekening mee, dat je daarvoor gemiddeld twee stafleden extra nodig hebt.

We hebben er voor gekozen om geen prijzen te vermelden. Dat wisselt sterk per accommodatie en is ook afhankelijk voor wat voor soort accommodatie je kiest. Gezinnen, families of re├╝niegroepen zullen over het algemeen kiezen voor accommodaties met meer luxe, terwijl jeugdgroepen voor hun kampactiviteiten zullen kiezen voor wat soberder accommodaties

Bijgaande checklist is een leidraad bij het bekijken en huren van een accommodatie.